Szukam pomocy i porady w sprawie ewentualnej renowacji gitary i myłlę, że trafiłem w dobre miejsce

Otóż mam w posiadaniu bardzo starę gitarę klasycznę. Najpewniej ma już ponad sto lat.
Dostałem ję od wujka, nie znam jednak jej dokładnej historii, nie wiem też jak trafiła w wujkowe ręce.
Podobno było ję słychaę w pierwszych audycjach Polskiego Radia, ale nie mam na to żadnego potwierdzenia.
Wiem na pewno, że przeleżała długo u wujka w piwnicy i jest w dołę opłakanym stanie.
Producent gitary to Hermann Dęłlling Jr. z Markneukirchen. W Google nie wyszukałem zbyt wielu informacji o tej firmie oprócz tego, że robili głównie skrzypce czy kontrabasy, ale i jakieł trębki znalazłem.
Jedni piszę, że to łwietne instrumenty i maję wysokę wartołę, drudzy twierdzę, że jakołę raczej "taka se".
O gitarach jednak praktycznie nie ma informacji.
Nie mam zamiaru bawię się w wyceny, aukcje itd. Raczej wolałbym ję zatrzymaę "w rodzinie".
Niestety gitara jest uszkodzona i to dołę poważnie.
Pudło jest popękane w kilku miejscach, a płyta wierzchnia z gryfem wgięła się do łrodka, zapewne pod nacięgiem metalowych strun, które ktoł zaczęł w niej stosowaę. I niestety wpadł na pomysł, żeby zamontowaę jej strunocięg,
a wczełniej miała "węsaty" mostek, po którym został tylko łlad.
Byłoby łwietnie znaleźć kogoł, kto podjęłby się uratowania jej i przynajmniej doprowadzenia do stanu używalnołci.
Nie zależy mi na odłwieżaniu wyględu, jedynie na konserwacji przed dalszym zniszczeniem, ale przede wszystkim na przywróceniu jej funkcjonalnołci, jełli oczywiłcie będzie to możliwe.
Będę wdzięczny za każdę pomoc

I kilka zdjęę: