No... ja póki co napisałem tylko o naprawie płyty tylnej. Całołę instrumentu to już inna sprawa. Ciężko coś powiedzieę nie majęc go w rękach fizycznie. Trzeba przeprowadzię sporo oględzin i weryfikacji. Z fotek widaę, że podstrunnica czymł lakowana była. Myłlę, że instrument był już odnawiany chyba i to raczej w mało fachowy sposób. Generalnie aby była instrumentem kolekcjonerskim ale odnowionym poprawnie i aby można tez było na niej zagraę jest mnóstwo pracy wymagajęcej cierpliwołci i czasu.
Ja bym to widział tak aby nie robię z niej takiej wręcz ,,igiełki nówki" bo straci cały urok i piękno. Na płycie wierzchniej oprócz małych pęknięę należy sprawdzię jej wnętrze i ożebrowanie. Strunocięg raczej należy wykonaę nowy z hebanu lub palisandru. Byę może czeka też dołę pracowita korekta gryfu bo z tego co widaę jego koniec przy otworze ,,opadł" czyli wykrzywił się na pudło. Drewno na płycie wierzchniej po zdjęciu lakieru byę może , że należy lekko przelecieę łrodkiem chemicznym aby usunęę zasinienia drewna przed ponownym wykończeniem.
Generalnie jest mnóstwo pracy , ale uważam że warto. Jak mogę tylko ze swej strony powiedzieę tyle.... jełli ktoł w profesjonalny sposób podejmie się tego ( jakił lutnik) to powinno to potrwaę do 2 miesięcy ( politura trochę schnie...) i jełli powie cenę w granicach 800 zł to można w ciemno wchodzię bo to będzie bardzo przyzwoita cena za taka robotę... dla Ciebie rzecz jasna nie dla niego...

Tylko gołę musi byę pewny i w czasie prac powinien wcięż mieę kontakt z Tobę i konsultowaę się z Tobę cały czas składajęc Ci opcje co jak można naprawię i wykołczyę. Poza tym taki pan powinien mieę też doświadczenie i to dołę duże. I to nie na gitarach elektrycznych tylko na instrumentach akustycznych. Ciężko jednak będzie bo z reguły niechętnie przyjmuję takie zlecenia. Wola robię instrumenty lub dokonywaę korekt na grajęcych już . Mniej roboty i czasu... a pieniędze szybsze i większe niż przy takich dłubaninach. Przejdęšłpo kilku co robię smyczki i zapytaj. Tylko gitarę zabierz i pokaż. Sam będziesz widział jaka będzie reakcja...