Dzięki, poza tym byłoby to fajne doświadczenie w realu pogadaę o budowie gitar.
Co do gitarki, to planuje kolejnę gitarkę typ tele, albo firebird, a nie jak pisałem w poprzednich postach ze PRS, plan odszedł na bok po długich dyskusjach.
Ja ostatnio nie mam czasu na dłubanie nad Jemem, wszystkie częłci mam tylko czasu brak :P ale może w przerwie łwiętecznej coś podziałam. W zasadzie to podstrunnica spędza mi sen z powiek bo chcę to drzewko zrobię i chyba zrobię je z klonu bo masy perłowej nigdzie nie mogę znaleźć. Ewentualnie mógłbym jeszcze pobawię się z żywicę i pyłem perłowym
Masą perłowę, a raczej jej sztucznę odmianę możesz "w kawałkach" kupię na aledrogo w postaci ozdóbek jubilerskich wszelkiej małci, kształtów i kolorów -kolczyki, przywieszki, broszki. Problem możesz mieę z nabyciem brzeszczota do laubzegi / z polska piła włołnicowa/ używanej do wycinania złożonych kształtów. Można też elektrycznę wyrzynarkę włołnicowę. ale trzeba do tego wprawy, bo trudno kontrolowaę zachowanie brzeszczota. Pozdrawiam, Ryszard
Włałnie o to chodzi, że ciężko znaleźć odpowiednię grubołę i jeszcze żeby w miarę jakił wymiar możliwy do wycięcia elementu miała taka płytka. Ale na szczęłcie studiuję teraz w Warszawie to mogę tu poszukaę, poszperaę i może coś znajdę
na http://guitarproject.pl/ były swego czasu akrylowe markery do basu dołę duże żeby coś z nich wycięę, obecnie ich nie ma ale trzeba by zapytaę w tym sklepie.
Pozdrawiam