michqq pisze:
Toż to rekreacja planu który wrzuciłem! Czyżbył zdężył wykonaę przez noc?

Piękna, czy to twój wykon? Mam nadzieje, że coś takiego osięgnę =)
michqq pisze:
Zaraz cię zjedzę boł się nie wpisał w odpowiednim wętku służęcym do przedstawiania się.
O, konto mam od 3 lat, myłlałem, że popełnione, poprawiłem się, dzięki za przypomnienie =)
michqq pisze:
W większołci instrumentów smyczkowych mostek jest elementem nieprzymocowanym, tylko luęšłnym drewienkiem przyciłniętym strunami do pudła rezonansowego.
Daje się go suwaę milimetr wte lub wewte.
Wstawisz go więc w praktyce "tam gdzie trza" pomiędzy esami, dobierajęc eksperymentalnie gdzie powinien byę ze względu na kryterium bo ładniej brzmi.
I tu wyszedł mój czysto amatorski brak wiedzy, dziękuje, że mnie ołwieciłeł! =)
michqq pisze:
największy kłopot sprawia mi brak planów z miarami metrycznymi zamiast imperialnych (cale)
Też masz problemy.
Jak nie masz linijki calowej i nie chce Ci się kupię to sobie samodzielnie wydrukuj na drukarce laserowej i zafoliuj.
Powodzenia z pracami.

Znowu oczywista oczywistołę

linijka calowa, no przecież.
No, ale załóżmy jakbym chciał zrobię to metrówkę...
... jak te amerykałce każę mi wystrugaę coś o długołci 3.5 cala to powinienem na żywca to przeliczyę na cm i wystrugaę 8.89 cm? Takie nieparzystołci to dziwnie dla mnie wyględaję.
A np. jełli chodzi o całołę instrumentu, które ma różne długołci w calach i na koniec miałoby się to założyę na jakęł menzurę czyli muszę na żywca przeliczaę te cale na cm żeby póęšłniej to stroiło, prawda?
Mam nadzieje, że da się mnie zrozumieę =/