Przedstawiam "Orzeszka"
Moderator: Jan
Re: Przedstawiam "Orzeszka"
Mogę nagraę, ale uprzedzam - nie jestem Kibic-em
Najbardziej jestem zadowolony z tego,ze gitara stroi idealnie we wszystkich pozycjach i sie nie rozstraja, a tego się bałem z tym tremolo.

Co prawda to prawda - nic tam nie fałszuje:) Nagraj czysty lampowy sound bez upiększaczy i pokaż jak strzela spod palicha 

pozdrowienia
Piotr
Piotr
Niestety z lamp posiadam tylko nocne i sufitowe. Mogę w domu na symulacji tylko. Ale wiesz co? 7 lutego gitara będzie koncertowaę i na pewno będę to nagrywaę
Będzie to koncert połwięcony Bruce-owi Springstin-owi więc może byc brzmieniowo fajnie.
PS. A w ogóle bedę jutro w trójmiełcie, ale niestety nie mam tyle czasu, żeby się spotkaę, a szkoda.Ale nic straconego, bo za jakił miesięc znowu będę i może nawet dłużej

PS. A w ogóle bedę jutro w trójmiełcie, ale niestety nie mam tyle czasu, żeby się spotkaę, a szkoda.Ale nic straconego, bo za jakił miesięc znowu będę i może nawet dłużej

Boss i telecaster to jedno i to samo przecież;) Będzie fajnie.
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Byłem dzisiaj na próbie zespołu Little Wing co by sobie pograli chłopaki i zaznajomili się z gitarę przed koncertem. Udało mi się nagraę kawałek "czystej" gitary.
Miłego słuchania
Miłego słuchania

-
Muszę przyznaę, że kawał solidnej roboty. Brzmi dołę ciepło, nie muli i kurcze ma to coś. Nie wiem czy było, ale jak ten orzech odzywa się z deski?
Pozdrawiam
Gabriel
Pozdrawiam
Gabriel
CzĹowiek nie stworzyĹ jeszcze nic, czego nie byĹby w stanie zepsuÄ.
Kilka czystych funtów i wiadomo o co chodzi, bo wczełniej kolega trochę się schował za chorusami i flangerami
fajnie gada , a pro po z orzecha też się robi gryfy ?
A może ktoł wie ? ile (+/-) kosztowałby ładny kawałek orzechowej calówki na gryf do strata .

A może ktoł wie ? ile (+/-) kosztowałby ładny kawałek orzechowej calówki na gryf do strata .
Ja ci mogę powiedzieę,że decha 1500/180/45 to jakieł 150zł.
Co do gitary to ma w sobie coś takiego czego nie umiem nazwaę ale to słyszę.
Objawia się to od ok 56 sek. Sę wtedy szarpane również basowe struny i coś się dzieje/rozchodzi fajnego, ciepłego i szerokopasmowego. jak kto słuchał na słuchawkach albo dużych głołnikach to wie o czym pisze.
Mam jeszcze cosik z próby nagrane gdzie cały zespół grał ale nie będę wrzucał bo to łwieże jest i sobie nie życzyli w tej postaci pokazywaę, ale chciałem napisaę,ze przesterek z marshalla brzmi jak Gibson LP
Co do gitary to ma w sobie coś takiego czego nie umiem nazwaę ale to słyszę.
Objawia się to od ok 56 sek. Sę wtedy szarpane również basowe struny i coś się dzieje/rozchodzi fajnego, ciepłego i szerokopasmowego. jak kto słuchał na słuchawkach albo dużych głołnikach to wie o czym pisze.
Mam jeszcze cosik z próby nagrane gdzie cały zespół grał ale nie będę wrzucał bo to łwieże jest i sobie nie życzyli w tej postaci pokazywaę, ale chciałem napisaę,ze przesterek z marshalla brzmi jak Gibson LP

Z deski odzywa się głołno, a jeżeli chodzi ci o coś innego jak głołnołę to sprecyzuj pytanie.Thekarasek pisze:Nie wiem czy było, ale jak ten orzech odzywa się z deski?
O to chodzi - tak się prezentuje brzmienie wiosła, a nie sykanie bzykanie z procesorów;) Wiemy o co chodzi, brzmienie powinno podpasowaę - zwłaszcza komuł kto lubi bardziej stonowane brzmienie, ciepłe, równe czy jak to nazwaę:)
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Pokaż lepiej a nie gadaj 

-
Chodzi mi o jej brzmienie bez podłęczenia do wzmacniacza.Piniu pisze:Z deski odzywa się głołno, a jeżeli chodzi ci o coś innego jak głołnołę to sprecyzuj pytanie.Thekarasek pisze:Nie wiem czy było, ale jak ten orzech odzywa się z deski?
Pozdrawiam
Gabriel
Hmm... Darek napisał "łpiewnie" i to jest dobre okrełlenie. Mogę zarejestrowaę "wideło" z dechy jak chcecie.
Dla widzów o mocnych nerwach przedstawiam tele z dechy
- http://youtu.be/Du3LQGzMAyI
ps.strasznie nieczysto łapię chwyty

ps.strasznie nieczysto łapię chwyty

-
Nie oceniamy gry a gitarę
Faktycznie jest łpiewna i sprawia wrażenie miękkiej, jednak kilkukrotnie miałem wrażenie, że odpowiedni gracz byłby w stanie wycięgnęę countrowy "twang". Nie pozostaje mi nic tylko gratulowaę i czekaę na kolejnę.
Pozdrawiam
Gabriel
P.S. Jak prezentuje się główka z dociskiem?

Faktycznie jest łpiewna i sprawia wrażenie miękkiej, jednak kilkukrotnie miałem wrażenie, że odpowiedni gracz byłby w stanie wycięgnęę countrowy "twang". Nie pozostaje mi nic tylko gratulowaę i czekaę na kolejnę.
Pozdrawiam
Gabriel
P.S. Jak prezentuje się główka z dociskiem?