Przedstawiam "Orzeszka"

Miejsce na zdjęcia i opisy zbudowanych instrumentów

Moderator: Jan

Awatar użytkownika
Piniu
Kontakt:

Re: Przedstawiam "Orzeszka"

Nieprzeczytany post autor: Piniu »

A to jakił konkurs był? :D I to napisał ktoł, kto nie lubi odstępstw od oryginału, baaardzo mnie to cieszy :)
Tanto

Nieprzeczytany post autor: Tanto »

Andrzej pisze:To faktycznie niedrogo skoro kalkomania z przesyłkę kosztuje tyle samo , albo drożej tym bardziej że można taki napis czymł wypełnię , ale już sama forma dodaje sznytu.
Problem zaczyna się w przypadku główek z płaszczyznę pod kętem do gryfu, przynajmniej w laserach które do tej pory widziałem. Powierzchnia grawerowana powinna byę jak najbardziej prostopadła do promienia lasera, gotowy gryf np. do LP ciężko by było wcisnęę do maszyny.
Awatar użytkownika
Piniu
Kontakt:

Jak masz główki pod kętem to robisz nakładke ozdobnę na główke i na niej wycinasz ;) W przeciwnym wypadku inne znane sposoby ;)
Tanto

Nieprzeczytany post autor: Tanto »

Oczywiłcie, choę na laserze do którego miałem dostęp dało by się zrobię nawet na posklejanej w całołę gitarze - wystarczył by łrubokręt i kawałek tałmy klejęcej do zablokowania czujników :-)
Bardziej chodziło mi o przedstawienie ograniczeł niż zabijanie inwencji twórczej ;-)
Awatar użytkownika
Piniu
Kontakt:

Siodełko się komponuje dobrze i pieknie w nim struny leża. Co do docisków to taka sama sprawa jak ze łrubami - to samo zamówienie, które nie doszło. Teraz już są i sie dobrze gra :) Wczełniej dawałem gumkę na główkę :)
poco
Moderator

Nieprzeczytany post autor: poco »

Piniu. Następnym razem, jak będziesz musiał łęczyę paski czegokolwiek, to łęcz na ukos. Np. 45*. Im mniejszy kat, tym mniej widoczne. Każdę pionowę kreskę będzie widaę i trudno ję zaszpachlowaę/zamaskowaę , w razie potrzeby.
Przy drewnie jest dodatkowa trudnołę z uwagi na słoje (rysunek drewna).
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Awatar użytkownika
Piniu
Kontakt:

Zasięgałem w tej sprawie rady i poradzono mi właśnie pionowo na styk. Z tym,ze ten styk faktycznie mógłby byę mniej widoczny.

A poza tym miałem jeszcze napisaę,że lakier kładziony pędzlem tak więc jak ktoł jeszcze ma wętpliwołci czy tak się da to jak widaę się da :)
Awatar użytkownika
nusior

Nieprzeczytany post autor: nusior »

darek pisze: Kopa to Ty dostaniesz ale od tego pierwszego tele jak go zaczniesz.
Tylko jeszcze o tym nie wiesz :mrgreen:
Chyba to wiem tylko jeszcze wypieram to ze łwiadomołci :D
intaro
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: intaro »

Tyle już zostało powiedziane... ale dodam też od siebie coś. Pochwałę dodam oczywiłcie, bo niesamowicie wyględa ta gitara. Tak jak nie lubię tele tak ten podoba mi się bardzo. Nawet nie mam uwag :)... pięknie wyględa lakier, pięknie to drewno "wyszło" spod niego... fajnie dopasowana usłojeniem przykrywka elektroniki z tyłu... a ten łęczony binding - phi tam :)

Gratuluję!!!
Awatar użytkownika
tomasszz
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: tomasszz »

Piniu padłem na kolana ;) Dawno nie zaględałem bo mnie pochłonęły inne sprawy, ale widzę, że mam co nadrabiaę ;) Super wiosło.
Awatar użytkownika
Piniu
Kontakt:

darek pisze:Ciekawi mnie jak się komponuje z całołcię siodełko bo o ile pamiętam ma ono mocno nietypowę szerokołę :?:
Okazuje się,że nie tylko ja wpadłem na pomysł zrobienia takiego siodełka w Tele :-)
lootnick.jpg
zeppelin77

Nieprzeczytany post autor: zeppelin77 »

piękna...
Awatar użytkownika
Piniu
Kontakt:

No to jedziemy "z koksem" :)
Pierwsze nagranie na dobrym wzmacniaczu. Nagrane komórka, ale chyba żle nie jest. Co do sprzętu:

Mesa Dual Rectifier , kolumna Mesa Standard Rectifier 4x12 , efekty : TC Eletronic G-Major 2 , Electro-Harmonix Neo Clone , Puff Tube Screamer

Gra mój kolega Przemek "Luc" Rajewski - Hologram

Nagrywaliłmy również mikrofonem pojemnołciowym, ale niestety interfejs USB się był padł i jest tylko kawałek.

https://soundcloud.com/kasioro/headache-telecaster-test
Awatar użytkownika
nusior

Nieprzeczytany post autor: nusior »

Mucha nie siada!
Awatar użytkownika
PiotrCh

Nieprzeczytany post autor: PiotrCh »

a jeszcze jakby kolega powyłęczał zabaweczki i pokazał jak ten telecaster brzmi na prawdę? Ja rozumeim, że na każdej gitarze można zagraę wszystko i jakkolwiek, ale reklama telecastera to powinna pokazaę dęšłwięk telecastera;) Tak to można na ibaneziku pobzyczeę ;) Sam był lepiej nagrał te próbki - tak jak pierwszego jesionowego, tam było słychaę tele;) Pewnie przesadzam - jutro do pracy ;)
pozdrowienia
Piotr
ODPOWIEDZ