Nowy basik
Moderator: poco
Nowy basik
Dzisiaj sobie wycialem to co wczoraj narysowalem. Korpus do moich gryfow grafitowych.
To jest prototyp i narazie uzylem zwyklego machoniu zeby zobaczyc jak sie bas bedzie "czul" w rekach.Po ewentualnych poprawkach skleje korpusy z ladniejszych drewienek...
To jest prototyp i narazie uzylem zwyklego machoniu zeby zobaczyc jak sie bas bedzie "czul" w rekach.Po ewentualnych poprawkach skleje korpusy z ladniejszych drewienek...
Na temat gryfow grafitowych wypowiem się jak instrumenty zagrają. Zrobienie takiego samemu chyba przekracza możliwości przeciętnego lutnika. O ile zbudowanie formy i kupno komponentów nie nastręcza problemów , to wykonanie pod ciśnieniem i spiekanie w wysokiej temperaturze już tak.Ciekaw jestem jak rzecz zabrzmi. Zawsze lubiłem sterylny Sound Statusów Marka Kinga....
Ten brąz wygląda mi jakoś plastikowo. Kwestia przyzwyczajenia Może gdyby była ciemna wyglądało by ciekawiej.
Albo chociaż fototapetę naklej
A tak poważniej: ciekaw jestem ogromnie jak wykonuje się takie elementy. tzn. mniej więcej wiadomo - napisałeś. Czy potrzebne trussrody? Jak to się czuje w ręce itp. Czekam z niecierpliwością na dalsze relacje. Czy to na zamówienie, czy masz w warsztacie odpowiednią maszynerię... Pytań sporo
Albo chociaż fototapetę naklej
A tak poważniej: ciekaw jestem ogromnie jak wykonuje się takie elementy. tzn. mniej więcej wiadomo - napisałeś. Czy potrzebne trussrody? Jak to się czuje w ręce itp. Czekam z niecierpliwością na dalsze relacje. Czy to na zamówienie, czy masz w warsztacie odpowiednią maszynerię... Pytań sporo
Parker stosuje inne materialy... Nakleja progi ze wzgledu na twardosc podstrunnicy.
Kiedys probowalem zrobic gryf laminowany ale bariera technologiczna jest nie do przeskoczenia . Tzn jest ale w wypadku kilku gryfow sie nie oplaca. Lepiej dac do zrobienia niz produkowac kiepski wyrob samemu.Moj gryf skonczyl jako podporka do drzwi.
Teraz zrobie sniadanie i ide walczyc dalej
Kiedys probowalem zrobic gryf laminowany ale bariera technologiczna jest nie do przeskoczenia . Tzn jest ale w wypadku kilku gryfow sie nie oplaca. Lepiej dac do zrobienia niz produkowac kiepski wyrob samemu.Moj gryf skonczyl jako podporka do drzwi.
Teraz zrobie sniadanie i ide walczyc dalej