Wykonanie:
Kształt bezczelnie zerżnięty z modelu Roja Jensa Rittera.
Drewno spód orzech amerykałski, przód orzech włoski.
Konstrukcja przód i tył klejone z jednej deski linie klejenia nie pokrywaję się. W orzechu amerykałskim zostały wyfrezowane komory dla zmniejszenia wagi instrumentu i poprawienia jego akustyki z wagę zadziałało, reszta jeszcze się okaże

Osprzęt przetwornik SD SMB 5A potencjometry CTS long shaft kondensator orange (zastanawiam się jeszcze nad filtrami wysokich częstotliwołci "treble bleed" jełli ktoł już miał z tym stycznołę to proszę o sugestie. Przetwornik i puszka potencjometrów zostanę umieszczone w ekranie z blachy miedzianej udało mi się dostaę blaszkę miedzianę o grubołci 0.08 i z niej polutuję puchy. gniazdo jack będzie się znajdowaę w klapce potencjometrów, takie od strata. W stosunku do zamieszczanych fotek aktualnie zmieniło się tyle (robione w piętek a jest poniedziałek) że połęczyłem już gryf z deskę wyfrezowałem gniazda 6 tulejek dociskowych w desce dorobiłem i zainstalowałem klapkę (12 łrub) i osadziłem w niej blachę gniazda. Włałnie mam przerwę w lutowaniu puszek ekranowych. Jeżeli chodzi o podłęczenie puszek to planuję połęczyę je w szeregu gniazdo-puszka potencjometrów-puszka przetwornika- masa przetwornika-masa potencjometrów-powrót do gniazda. Podobno taki "przepływ masy" gwarantuje skutecznołę ekranu... trudne nie jest dam radę.
Dzisiaj lub jutro zamierzam malowaę, na poczętek dam jako podkład matowe nitro, na wierzch chcę daę szybkoschnęcy lakier samochodowy, ale jeszcze się nie zdecydowałem. Jeżeli to kiepski pomysł proszę o wyprowadzenie mnie z błędu przez szanownych kolegów.