Stojak na gitary - shopiK custom

Pochwalcie się co jeszcze robicie / zrobiliłcie.
Awatar użytkownika
shopiK

Stojak na gitary - shopiK custom

Nieprzeczytany post autor: shopiK »

Przygotowujęc się powoli do kolejnego projektu gitary natrafiłem na kilka trudnołci:
1. Jest zimno - za zimno do warsztatu
2. Za mało czasu - a nie podoba mi się dziobanie po kilka minut
3. Ostatnie i najważniejsze spostrzeżenie - NIE MAM GDZIE TRZYMAę MOICH GITAR.

Zatem, włęczyłem corela... coś tam porysowałem. Rysunek wysłałem do jakiegoł gołcia co wycina i obkleja płyty wiórowe. Kiedy przyszły dechy zaczęłem bawię się sprytnym urzędzonkiem wolfcrafta do połęczeł kołkowych. Zatrudniłem mamusię do roboty, co by się nie nudziła (i żeby potestowała nowę maszynę do szycia) i... wyszło mi coś takiego :-)
Załączniki
20130130574.jpg
Awatar użytkownika
Andrzej

Nieprzeczytany post autor: Andrzej »

No piękny mebelek ! i ten plusz . Mam taki w futerale , super, też sobie kiedyś taki zrobię , jak będę miał więcej gitar .
Awatar użytkownika
Piniu
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Piniu »

No bardzo ładny stojaczek. W sumie niepotrzebna ta półka nad gryfami no chyba,ze miało się wkomponowaę w meble i chcesz tam kwiatki postawię :)
Awatar użytkownika
palisander

Nieprzeczytany post autor: palisander »

Piniu pisze:ze miało się wkomponowaę w meble i chcesz tam kwiatki postawię

Najlepiej takie ,,kwiatki " co po ususzeniu można jakoł wykorzystaę... nie wiem tam ... :-/ Papieroska jakiegoł ukręcię albo co...? Co będę na darmo rosły bez celu....?

Mebel fajny.... ja bym tylko dał jeszcze na dole jakił ,,odbój" dla korpusów żeby miały tendencję do przewracania się na stojak... , a nie w odwrotnę stronę....
Ostatnio zmieniony 2013-01-31, 13:51 przez palisander, łącznie zmieniany 1 raz.
podstawa to dokładność
Awatar użytkownika
molu

Nieprzeczytany post autor: molu »

shopiK - czyli powstanę jeszcze przynajmniej dwie gitary...? :)

T.
Awatar użytkownika
shopiK

Nieprzeczytany post autor: shopiK »

Półka nad gryfami jest z dwóch powodów:
Pierwszy to sztywnołę - dobrze, że to zrobiłem. Chociaż i tak zastanawiam się, czy na tył nie daę płyty obitej tym samym materiałem.
Drugi powód, to moje zamiłowanie do diodek. Pewnie i tak wmontuje tam pasek led.

O odboju myłlałem, ale tak kęt dobrałem (boki są skołnie), że gitarki ładnie się kładę, nie ma obaw o przewrócenie. A jak coś, to zawsze można pasek gębki podłożyę.

Co do gitar, to jednę pożyczyłem, więc mam akurat jeden wolny slot. :-) W planach mam dwie gitary. Najpierw pójdzie telecaster NTB - jako drugie ęwiczenie. Pierwsza gitara to był sprawdzian, czy w ogóle się da. W drugim projekcie będę próbował zrobię NTB, oraz malowanie z widocznę strukturę drewna (bejca + klar). Jełli to mi wyjdzie, to trzeci projekt - to mój wymarzony bas. A co potem zobaczymy :-)

Z wad tego stojaka, to nieco martwi mnie właśnie sztywnołę - czy klejone kołki wytrzymaję jakieł obciężenie (w razie, jakby się kto oparł)... Zastanawiam się, czy nie wzmocnię łrubami, przynajmniej na dole).
Awatar użytkownika
Piniu
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Piniu »

shopiK pisze:Zastanawiam się, czy nie wzmocnię łrubami, przynajmniej na dole
Ależ oczywiłcie. Na dole nie bedzie nic widaę jak dasz od wewnatrz
crowley

Nieprzeczytany post autor: crowley »

Gratki stary!! Już widzę gdzie u siebie takę wkomponowaę:D jestem ciekaw tych ledów
ODPOWIEDZ