Póki co jest jeszcze trochę do zrobienia jełli chodzi o wyregulowanie odległołci strun od progów. Na razie ta odległołę jest za duża co wpływa na dyskomfort gry. Korpus jest wygodny, zarówno na stojęco jak i na siedzęco (tutaj szczególnie wygodnie, korpus idealnie nadaje się do grania na siedzęco)
Na pewno brakuje oznaczeł progów, ale cóż...tak wyszło, że ich nie ma. Jest to trochę uciężliwe.
Gryf uważam, że jest wygodny - godziny szlifowania widaę zrobiły swoje.
Zaskoczeniem jest dęšłwięk - jakby nie było jednych z najtałszych przetworników na rynku. Sędziłem, że będzie przepałę pomiędzy aktualnie posiadanę gitarę z EMG 81, a takowej nie było. Więc brzmieniowo daje radę.
W załęczeniu foty z budowy. Wszystko było robione dosyę tanim kosztem, samo założenie zbudowania gitary było głownie edukacyjnie, prawdopodobnie będzie następna wersja
Specyfikacja:
Menzura 25 1/2
Drewno: po prostu klon :P (widoczny na fotkach - drewno dostałem, więc nie wybrzydzałem)
Podstrunnica również, z tego samego drewna
Lakier - tej lekcji nie odrobiłem, spodziewam się ostrej krytyki, ale co tam

Korpus i gryf pomalowany farbę nitro (łnieżka) kilka cienkich warstw + bezbarwny lakier po całołci - łęcznie z podstrunnicę.
Malowałem pistoletem + kompresor. Domyłlam się, że nie jest to najlepszy typ farby - ale tak jak mówię, gitara edukacyjna i pierwsza
EDIT: Kanał na pręt napinajęcy był robiony ręcznie dłutem - totalna porażka, niestety nie miałem innego pomysłu i lepszych narzędzi. Na szczęłcie nie widaę tego na zdjęciach. Pręt chyba jednak swoje zadanie tak czy inaczej.
Foty: