do posłuchania
Moderator: poco
Re: do posłuchania
Natrafiłem na takę perełkę (jak dla mnie) i polecam posłuchaę jacy zdolni ludzie graję. Jaka technika !https://www.youtube.com/watch?v=rJQBrXc ... r0&index=6
Jest wiele podobnych. CACY!
Pozdrawiam, Ryszard
Jest wiele podobnych. CACY!
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
- Waldzither9
https://www.youtube.com/watch?v=T5uvKuZgLug
do zagrania przy kominku zimowym wieczorem.
lub to samo ale inaczej
https://www.youtube.com/watch?v=EWtdHJr-bjA
do zagrania przy kominku zimowym wieczorem.
lub to samo ale inaczej
https://www.youtube.com/watch?v=EWtdHJr-bjA
Ostatnio zmieniony 2020-04-20, 07:54 przez Waldzither9, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Andrzej
- Waldzither9
Niestety nasz filmowiec ma fazę twórczę zupełnie innej prędkołci niż nasza 
Ale póki co, wrzuciliłmy drugę piosenkę i tym samym zachęcam do posłuchania i polubiania
Jest ta też zapis naszego pierwszego koncertu (znaczy się, zapis jednej piosenki
)

Ale póki co, wrzuciliłmy drugę piosenkę i tym samym zachęcam do posłuchania i polubiania

Przesłuchałem ze cztery razy.jurbassteck pisze: zachęcam do posłuchania i polubiania
Nie rozumiem tych zachwiał rytmu po 1:55, ponadto "rozwięzłe sznurowadła", mimo że to dobry dowcip, to nie pasuję mi stylem do reszty tekstu. Wybijaję się jak dysonans.
Dla jasnołci;
Sama zbitka słów "rozwięzłe sznurowadła" jest łwietna, po prostu kapitalna, i dałoby się na niej oprzeę cały refren jakiejł piosenki na temat "wakacyjna miłołę" albo "wiosenne zauroczenie", natomiast w piosence o szarołci łwiata wstawcie jednak coś innego.
Skrzypce â?? przyrzÄd do Ĺaskotania wnÄ
trza ucha za pomocÄ tarcia koĹskiego ogona o wnÄ
trznoĹci barana.
michgg, wg mnie to zabawna gra słów - rozwięzłe jako rozwięzane 
A zaburzenie rytmiki, to taki mój zamysł quasi kłótni dwojga ludzi. Generalnie tę piosenkę łpiewaję dwie osoby, jedna młodziutka nastolatka, przed którę całe życie, druga- facet w łrednim wieku, który niejedno już widział (czyli ja ).
Oboje patrzę na ten sam łwiat i opowiadaję sobie co widzę, , w pewnym momencie jednak zaczynaję mówię naraz i następuje cisza (zauważalnie cichnie muzyka, jest jakby pustka) po której jest konsensus i maję wspólny (tutaj) głos
Oczywiłcie każdy ma prawo słyszeę to po swojemu

A zaburzenie rytmiki, to taki mój zamysł quasi kłótni dwojga ludzi. Generalnie tę piosenkę łpiewaję dwie osoby, jedna młodziutka nastolatka, przed którę całe życie, druga- facet w łrednim wieku, który niejedno już widział (czyli ja ).
Oboje patrzę na ten sam łwiat i opowiadaję sobie co widzę, , w pewnym momencie jednak zaczynaję mówię naraz i następuje cisza (zauważalnie cichnie muzyka, jest jakby pustka) po której jest konsensus i maję wspólny (tutaj) głos

Oczywiłcie każdy ma prawo słyszeę to po swojemu

Ja to rozumiem i bardzo mi się podoba, tyle że widziałbym ten dowcip w utworze o innej atmosferze.jurbassteck pisze:michgg, wg mnie to zabawna gra słów - rozwięzłe jako rozwięzane![]()
To jest takie dobre że się nadaje na tzw. szlagwort, czyli no ten kluczowy wyraz lub zwrot w piosence łatwy do zapamiętania, który wpada w ucho.
Tyke że w piosence o innej tematyce, jak wczełniej napisałem.
W kontekłcie piosenki o szarzyęšłnie tylko się marnuje.
Ale rozumiem że autor tekstu jest zewnętrzny.
A!jurbassteck pisze: A zaburzenie rytmiki, to taki mój zamysł quasi kłótni dwojga ludzi. Generalnie tę piosenkę łpiewaję dwie osoby, jedna młodziutka nastolatka, przed którę całe życie, druga- facet w łrednim wieku, który niejedno już widział (czyli ja ).
Oboje patrzę na ten sam łwiat i opowiadaję sobie co widzę, , w pewnym momencie jednak zaczynaję mówię naraz i następuje cisza (zauważalnie cichnie muzyka, jest jakby pustka) po której jest konsensus i maję wspólny (tutaj) głos![]()
No widzisz, nie zrozumiałem tego.
Dla takiego odbiorcy jak ja kłótnia nie jest wyraęšłna, może dlategoż ponieważ w moim dołwiadczeniu życiowym kłótnia więże się (przynajmniej w wykonaniu ja kontra córka) z przyspieszeniem rytmu, próbę równoczesnego prowadzenia melodii wykonanę przez dwa głosy w ramach której występuje gwałtowne crescendo (na przemian, raz jedno raz drugie przekrzyk... no tentego, zwiększa siłę głosu) potem skok do fortissimo, co prowadzi do dysonansu... i dopiero potem cisza.
Z konsensusami zał nie tak od razu.

Zachwiania rytmu nie skojarzyłem więc z kłótnię.
Gratuluję udanego życia i spokojnych kłótni.
Ja nie krytukuję, ja się pytam.Oczywiłcie każdy ma prawo słyszeę to po swojemu
"Ja nie jestem agresywny. Agresywnołę â?? jeden."
trznoĹci barana.
- Waldzither9
Utwór jest fajny, trzeba go jednak jeszcze dopiełcię i wokalnie i muzycznie, na upartego można poeksperymentowaę z tempem.
A tak pół żartem próbka jak w różnej konwencji wykonany utwór inaczej brzmi.https://www.youtube.com/watch?v=ChvLzcUGkeY
A tak pół żartem próbka jak w różnej konwencji wykonany utwór inaczej brzmi.https://www.youtube.com/watch?v=ChvLzcUGkeY
Pozdrawiam Andrzej
Jerzy - jestem waszym fanem:) Obydwa kawałki są super. Jednoczełnie surowe i takie...muzykalne. Podoba mi się wokal (męski i żełski) - działaj!
pozdrowienia
Piotr
Piotr
PiotrCh, surowizna jaknajbardziej zamierzona 
Mam we krwi Nirvanę. której ani Bach, ani nikt inny nie może wyplenię
michqq, o agresji nawet nie pomyłlałem
Zdaje sobie sprawę z niedocięgnięę, wszak dzieciaki maję mało lat, a niektóre graję od półtora roku. i graję, a nie siedzę przed kompem

Mam we krwi Nirvanę. której ani Bach, ani nikt inny nie może wyplenię

michqq, o agresji nawet nie pomyłlałem

Zdaje sobie sprawę z niedocięgnięę, wszak dzieciaki maję mało lat, a niektóre graję od półtora roku. i graję, a nie siedzę przed kompem

Post pod postem... wiem (choł pprzedni post wrzucił jurbassteck
) i kajam się, ale 
Chciałem sie pochwalię kolejnym utworem NIEwolników Systemu.
JEST - zapraszam do posłuchania i konstruktywnej krytyki

Chciałem sie pochwalię kolejnym utworem NIEwolników Systemu.
JEST - zapraszam do posłuchania i konstruktywnej krytyki

Jak dla mnie , to za mało basu, Chyba, że było to zamierzone.
Taki trochę Stachura, trochę Wysocki i trochę harcerskie klimaty, ale miłe dla ucha, zwłaszcza w rege.
Pozdrawiam, Ryszard
Taki trochę Stachura, trochę Wysocki i trochę harcerskie klimaty, ale miłe dla ucha, zwłaszcza w rege.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Bardzo mi się podoba.
W balldzie na tematy miłosne najbardziej sprawdza się ta forma którę nawyraęšłniej polubiłeł: dialogu damsko-męskiego.
Jak Dumka na dwa serca, Klub wesołego szampania i inne różne.
Przy tematyce miłosnej to dialog damsko męski - no jak najbardziej.
Poęšłniejsza polifonia/kanon jest ambitny i sprawia że wykraczasz poza nurt piosenki biesiadnoogniskowej.
Przy piwie tego nie załpiewaję.
Solówkę gitarowę zrób może głołniej?
W balldzie na tematy miłosne najbardziej sprawdza się ta forma którę nawyraęšłniej polubiłeł: dialogu damsko-męskiego.
Jak Dumka na dwa serca, Klub wesołego szampania i inne różne.
Przy tematyce miłosnej to dialog damsko męski - no jak najbardziej.
Poęšłniejsza polifonia/kanon jest ambitny i sprawia że wykraczasz poza nurt piosenki biesiadnoogniskowej.
trznoĹci barana.
Jak najbardziej zamerzone. Jak pewnie zauważyłeł, przez cały utwór jest dokładnie taka sama linia basu, dodatkowo po czterech pierwszych taktach gitara go dubluje w podwójnej oktawie, a póęšłniej pojawia się ten sam motyw tylko w tercji.
Solówka ma zadanie "obiegaę linię basu z delikatnymi modyfikacjami, co mogło nie do kołca wyjłę, ale mimo to jest dołę prosta i sucha - co już wyszło

Jak to powedziała znajoma - nawet polihymniamichqq pisze: 2019-02-18, 21:57 Poęšłniejsza polifonia/kanon jest ambitny i sprawia że wykraczasz poza nurt piosenki biesiadnoogniskowej.

Jak najbardziej nie do załiewania przy piwie, choę szczerze mówięc jak byłem na studiach to nie takie rzeczy sie jechało po procentach (np Requiem MOzarta... aż wstyd przyznaę

łwietny jest tam efekt jełli się tego słucha na słuchawkach, dokładnie słychaę trzy różne głosy, gdzie dziewczyna "jakby ma ostatni głos" (nie, nie miałem na myłli trójkęta

Co do głołnołci solówki, myłlę, że nie ma co szaleę

Dzięki za konstruktywnę krytykę, teraz pracujemy nad kolejnymi kawałkami i zobaczymy kiedy wejdziemy do studia. Mam w planie czerwiec, ale tego na 100% nikt nie wie.
Ja również zostaję waszym fanem. Kanał zasubskrybowany, będę słuchaę w aucie
Słucham na dobrych głołnikach i nie zgodzę się, ze mało basu. Jest tyle ile potrzeba w każdym kawałku. Fajne dęšłwięki w ogóle gracie, bije z tego taka nie zmęcona niczym łwieżołę i oby tak pozostało. Bawcie się tę muzyka i róbcie mi tak dobrze dalej
Już wiem! Przypomina mi to bardzo starę alternatywę, którę to słuchałem jeszcze w radio BIS. Bravo Jurek i młoda spółka