pasek skórzany do gitary ręcznie robiony.
Re: pasek skórzany do gitary ręcznie robiony.
Elementy metalowe też sam robiłeś?
Pasek przyjemny dla oka, przyczepić się można do jednej rzeczy, ale pewnie sam dobrze wiesz której
Pasek przyjemny dla oka, przyczepić się można do jednej rzeczy, ale pewnie sam dobrze wiesz której
Tanto pisze:Elementy metalowe też sam robiłeś?
Elementy metalowe kupowane - Nie da
się wszystkiego samemu robic , to nie miało by sensu
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Pozdrawiam Janek
Pasek pięknie zdobiony. Ten celtycki przeplataniec brałeś ze wzorów, czy sam wykminiłeś?
Mam uwagę związana z klamrą. Wg mnie powinna mieć podkładkę zapobiegającą jej kontaktowi z pudłem.Coś takiego http://allegro.pl/pas-wojskowy-oficersk ... mgodb2YHKA
Takie podkładki mają np. pasy wojskowe, a wtedy sprzączka leży sobie na niej.
Co do tego naramiennika, szerszego kawałka skóry, to za chińskiego boga nie czaję dlaczego przeplotłeś go tak, że w sumie stracił swoją funkcję, bo wąski pasek będzie uwierał w ramię!
Czy nie bardziej eleganckim było by zrobienie szlufek naszytych na niego i przez nie puścić dopiero ten pasek?
Zachowana była by i funkcja i efekt dekoracyjny (szlufki też zdobione).
Pozdrawiam, Ryszard
Mam uwagę związana z klamrą. Wg mnie powinna mieć podkładkę zapobiegającą jej kontaktowi z pudłem.Coś takiego http://allegro.pl/pas-wojskowy-oficersk ... mgodb2YHKA
Takie podkładki mają np. pasy wojskowe, a wtedy sprzączka leży sobie na niej.
Co do tego naramiennika, szerszego kawałka skóry, to za chińskiego boga nie czaję dlaczego przeplotłeś go tak, że w sumie stracił swoją funkcję, bo wąski pasek będzie uwierał w ramię!
Czy nie bardziej eleganckim było by zrobienie szlufek naszytych na niego i przez nie puścić dopiero ten pasek?
Zachowana była by i funkcja i efekt dekoracyjny (szlufki też zdobione).
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Ryszardzie pasek nic a nic nie uwiera i można go bez problemu wpleść z drugiej strony. Oglądałem różne paski i jest kilka sposobów budowy paska do gitary. Jeżeli chodzi o klamry to od spodu nie ma ani kawałka metalu który mógłby rysować gitarę. Jeżeli chodzi o wzory to na necie jest tego w cholerę. Nigdy nie robiłem paska do gitary a ten jest eksperymentalny Te węższe paski z przodu i tyłu służą do regulacji długości ale to chyba wszyscy wiedzą.
Pozdrawiam Janek
Rasowy pas, gratulacje.
I narzędzia można wypolerować
Jak dla mnie zawodowstwo.
I narzędzia można wypolerować
Jak dla mnie zawodowstwo.
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Pas bardzo ładny. Jak dla mnie ta wielka broszka (wzór na niej) i węzły celtyckie trochę się gryzą ze sobą.