Co sią dzieje w waszej kastom-szopie
Moderator: poco
Re: Co się dzieje w waszej kastom-szopie
Wydaje Ci się Piniu, tak jak Darkowi:) Ja tu żadnego kleszcza nie widzę. Kleszcze to musicmany, prsy i takie tam;)
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Może byę kleszcz, może byę szczur czy inny gryzoł 

T.
Buka:D:D No nie:) deka się przeraziła jak zobaczyła te podłmiechujki kleszczowo bukowe:) I narobiła skriku;)
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Umarłem aahhaaa hahahahaha aahhaa
Będę kolejne kostki.. kto zgadnie jakie (trzy płytki większe)? Popik siedzi cicho, nie podpowiada.

T.

T.
Nie mam pewnołci, ale kolor łcieżek na tym zdjęciu zdradza, że będzie to BUKASTER. 

- Załączniki
-
- bukaster.jpg (113.13 KiB) Przejrzano 6688 razy
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Rozmiar płytki sugeruje jakiegos chorusa, ale pewnie się mylę.
To nie chorus. Można powiedzieę, że kuzyn Tubescreamera. Klon Centaur.
T.
T.
Pierwszy klon klona się smaży...

razem z drugim tubescreamerem

T.

razem z drugim tubescreamerem

T.
Molu powiedz nam z własnego doświadczenia, czy te wszystkie wcielenia tubescreamera różnię się istotnie od siebie? Czemu jakieł obdrapane vintydże kosztuję po kilka stów, a ts5 grosze? Rozumiem, że kogoł wkurzaę może plastikowa obudowa, ale obudowa to też grosze. Jak to jest na prawdę, przecież polutowaę klona to krótka piłka na 1 wieczór jak się ma gotowę płytkę. Powiedz jakie są Twoje wrażenia z pierwszego TSa.
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Czy się różnię? Nie dociekałem. Sędzę, że niektóre są identyczne z pierwowzorem. Płacisz za legendę
Wrażenia z TSa - na czystym kanale brakuje mi trochę pazura. Nie robi dż dż tak zawodowo
. No ale to nie distortion tylko overdrive. Ale kanał przesterowany dopala super.
T.

Wrażenia z TSa - na czystym kanale brakuje mi trochę pazura. Nie robi dż dż tak zawodowo

T.
Tutaj sprawy maję się różnie. Niektóre klony to kopie oryginału, tylko na przykład inny układ płytki i tak dalej, niektóre maję zmienione wartołci elementów czy wprowadzone jakieł drobne modyfikacje - najczęłciej w celu uzyskania szerszego spektrum brzmienia czy większego zakresu regulacji.
Pozdrawiam,
Piotr
Pozdrawiam,
Piotr
Witam.
W grę mogę wchodzię różnice w parametrach elementów.
Inny opamp inne kondorki , itp.
Nawet rezystory - te szumię inaczej - tamte inaczej.
Jakołę zasilania - bateria czy zasilacz sieciowy - jaki ?
Obecnie króluję impulsowe - zakłócenia.
Miałem taki przypadek z kamerami - obraz skalał , jakieł artefakty.Po wymianie zasilacza na transformatorowy - cisza.
I tak - ziarnko do ziarnka i brzmienie inne .
Tak samo z płytkę - prowadzenie masy i sygnałów inne - może byę różnica
Poza tym - to że na kondorku jest napisane 0.1 uF nie znaczy że tak jest.
Ważne że działa zadowalajęco.
Ale się rozpisałem
Pozdrawiam.
W grę mogę wchodzię różnice w parametrach elementów.
Inny opamp inne kondorki , itp.
Nawet rezystory - te szumię inaczej - tamte inaczej.
Jakołę zasilania - bateria czy zasilacz sieciowy - jaki ?
Obecnie króluję impulsowe - zakłócenia.
Miałem taki przypadek z kamerami - obraz skalał , jakieł artefakty.Po wymianie zasilacza na transformatorowy - cisza.
I tak - ziarnko do ziarnka i brzmienie inne .
Tak samo z płytkę - prowadzenie masy i sygnałów inne - może byę różnica
Poza tym - to że na kondorku jest napisane 0.1 uF nie znaczy że tak jest.
Ważne że działa zadowalajęco.
Ale się rozpisałem

Pozdrawiam.
pamiÄ
taj o cyklinie !
No tak, to wszystko prawda, tylko czy ten losowy czynnik w wartołciach RLC ma tak na prawdę znaczenie dla brzmienia. Pewnie jakieł ma. Bardziej mnie zastanawiaję wariacje tsów, ich nowe wcielenia i DIY-klony. W zasadzie porzędnej jakołci obudowa, drobnica (RLC, diody, opamp) i porzędne gniazda oraz potki i włęcznik sprawiaję, że koszt zbliża się do najtałszych oryginałów - a do tych najdroższych wcięż daleko, więc chyba warto - o ile między ts5 i ts9 jest jakakolwiek różnica w brzmieniu. Ja doświadczenia w tej materii nie mam, jak marzyłem to albo nie było, a potem za drogo, a jak już mogę - to najzwyczajniej nie potrzebuję:) Tak z ciekawołci pytam;)
pozdrowienia
Piotr
Piotr