Politurowanie
Moderator: poco
- palisander
Wszystko ładnie pięknie ale szukam po necie i nie mogę znaleźć politury niebieskiej oraz czerwonej? Jak uzyskujecie takie efekty oraz najlepiej żeby była gotowa do użycia ponieważ moje pierwsze rękoDzieło jest prototypem i jako że będzie to moje pierwsze politurowanie nie chce bawię się w rozrabianie.
- palisander
crowley pisze:Wszystko ładnie pięknie ale szukam po necie i nie mogę znaleźć politury niebieskiej oraz czerwonej? Jak uzyskujecie takie efekty oraz najlepiej żeby była gotowa do użycia ponieważ moje pierwsze rękoDzieło jest prototypem i jako że będzie to moje pierwsze politurowanie nie chce bawię się w rozrabianie.
No i raczej nie znajdziesz.... rozwieję więc Twoje złudzenia. Poczytaj trochę forum oraz inne materiały... dowiedz się co to jest politura szelakowa i rozjałni Ci się w głowie.
podstawa to dokĹadnoĹÄ
@Palisander nie próbowałeł podbarwiaę politury ?(tak tylko pytam )palisander pisze:crowley pisze:Wszystko ładnie pięknie ale szukam po necie i nie mogę znaleźć politury niebieskiej oraz czerwonej? Jak uzyskujecie takie efekty oraz najlepiej żeby była gotowa do użycia ponieważ moje pierwsze rękoDzieło jest prototypem i jako że będzie to moje pierwsze politurowanie nie chce bawię się w rozrabianie.
No i raczej nie znajdziesz.... rozwieję więc Twoje złudzenia. Poczytaj trochę forum oraz inne materiały... dowiedz się co to jest politura szelakowa i rozjałni Ci się w głowie.
- palisander
Nigdy nie zabarwiałem żadnę chemię politury.... i raczej nie będę próbował. Pamietajmy, że szelak to przetworzony przez owady z rodziny pluskwiaków zwanych czerwcami sok drzew... To naturalna żywica która rozpuszcza się w wysokoprocentowym, odwodnionym spirytusie. ma ona różne zabarwienia ale generalnie są trzy podstawowe rodzaje kolorów... Rubinowy, lemon , jasny bielony.
Kto chce i ma czas na kombinacje i barwienie roztworu proszę bardzo.... tylko niech sie nie zdziwi kiedy za pół roku politura na na instrumencie zacznie się nieco zmieniaę i pojawię się odbarwienia...plamy itd.
Jełli już barwię to nie politurę tylko drewno.
Kto chce i ma czas na kombinacje i barwienie roztworu proszę bardzo.... tylko niech sie nie zdziwi kiedy za pół roku politura na na instrumencie zacznie się nieco zmieniaę i pojawię się odbarwienia...plamy itd.
podstawa to dokĹadnoĹÄ
Dzięki .Zapytałem się raczej przez zwykłę ciekawołę ,Ty znasz politurę lepiej .Mnie to tylko teoretycznie zaciekawiło ( piwo maszpalisander pisze:Nigdy nie zabarwiałem żadnę chemię politury.... i raczej nie będę próbował. Pamietajmy, że szelak to przetworzony przez owady z rodziny pluskwiaków zwanych czerwcami sok drzew... To naturalna żywica która rozpuszcza się w wysokoprocentowym, odwodnionym spirytusie. ma ona różne zabarwienia ale generalnie są trzy podstawowe rodzaje kolorów... Rubinowy, lemon , jasny bielony.