Stratocaster
Moderator: poco
Re: Stratocaster
Tak Symbiosis. Sześciostrunową i ośmiostrunową potraktowałem tak samo ale efekt jest różny bo słoje były zupełnie inaczej rozmieszczone i ten barwnik z grainfillera nie penetruje za głęboko. bardziej brudzi niż barwi więc mocniej papierem ściernym i schodzi.
Pozdrawiam.
DR4MA.
DR4MA.
-
Nie do końca. Jak robi się z płaskim profilem (pobocznica stożka) to krawędź wychodzi bardzo połamana/pogięta. Więc szukam kompromisu:) Ja to robię rzeźbiąc ręcznie i wychodzi mi to co wychodzi spod cykliny łabędziej szyjki
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Skończyłem korpus i gryf. Korpus będzie jeszcze polerowany, gryf już jest docelowy, tylna część szyjki wypolerowana z olejem lnianym, główka, stopa i podstrunnica - truoil. Trzeba przymierzyć się już do składania w całość. To jest relic, drewno nie ucierpiało, postarzanie dotyczy jedynie koloru. Całość jest w tonacji brązów z odcieniami bursztynu (kilka kolorów przeplatanych i mieszanych), balans bieli fotki nie oddaje naturalnych odcieni, gotową gitarę sfotografuję w porządnym oświetleniu.
pozdrowienia
Piotr
Piotr
-
Będzie 5 strun?
Prawdziwy relic
Bym powiedział taką Piotrkowa wyszła.
Ten typ tak ma
Prawdziwy relic
Bym powiedział taką Piotrkowa wyszła.
Ten typ tak ma
Mostek będzie miał protezę tylko szukam takiej, która błyśnie jak złoty ząb na gębie
No co ja zrobię, że mnie się takie podobają
No co ja zrobię, że mnie się takie podobają
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Piotrze a co ona taka w ciapy .To tym tru oilem robiłeś .5 strun dla Piotrka styknie ,jak sie nauczy grać to i 6 założy
A co za różnica ile strun ma gitara co na ścianie wisi?
Ciapy?? To nie są żadne ciapy Tak zrobiłem, że zeskrobałem część truoila z kolorem do żywego. Ale to nie koniec, właśnie nakisiłem utleniacza i tam gdzie żywe drewno to "zrobię ją na szaro"
Edyta:
Koniec relikowania korpusu, jestem zadowolony z efektu. Wiem, że relikowanie gitar to dla części środowiska nieporozumienie. Jednak jest spora grupa ludzi, którzy taki efekt rozumieją (potrzebę) i ja się do nich zaliczam
Ciapy?? To nie są żadne ciapy Tak zrobiłem, że zeskrobałem część truoila z kolorem do żywego. Ale to nie koniec, właśnie nakisiłem utleniacza i tam gdzie żywe drewno to "zrobię ją na szaro"
Edyta:
Koniec relikowania korpusu, jestem zadowolony z efektu. Wiem, że relikowanie gitar to dla części środowiska nieporozumienie. Jednak jest spora grupa ludzi, którzy taki efekt rozumieją (potrzebę) i ja się do nich zaliczam
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Elegancko wygląda :p
No elegant Taki czysty i pachnący:) Zapiąć stringi i na bal :D:D:D
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Ja nie wiedziałem że takie założenia miałeś .A teraz ją utlenisz ?PiotrCh pisze: ↑2020-11-11, 16:58A co za różnica ile strun ma gitara co na ścianie wisi?
Edyta:
Wróciłem do strata. Skręciłem całość, strun nie mogę zapiąć bo mostek jeszcze nie gotowy, ale jestem zadowolony, bo wszystko fajnie siadło na miejscu;)
W zanadrzu czeka kolejny strat. Jeśli ten to dzień - to ten drugi to będzie wieczorowa pora W zasadzie też jest już do skręcania, ale poczekam na pierwszego bo chcę sprawdzić połączenia, które zastosowałem. Znalazłem w sieci schemat, który nazywa się blender. Ma za zadanie mieszać balans pomiędzy skrajnymi pikapami. Jak fajnie mi to zagra to w drugim tak samo polutuję pikapy.
W zanadrzu czeka kolejny strat. Jeśli ten to dzień - to ten drugi to będzie wieczorowa pora W zasadzie też jest już do skręcania, ale poczekam na pierwszego bo chcę sprawdzić połączenia, które zastosowałem. Znalazłem w sieci schemat, który nazywa się blender. Ma za zadanie mieszać balans pomiędzy skrajnymi pikapami. Jak fajnie mi to zagra to w drugim tak samo polutuję pikapy.
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Zmiany koncepcji?
O wykończenie chodzi
O wykończenie chodzi