Drewno na akustyka
Moderator: poco
Drewno na akustyka
Witam! Zaplanowałem sobie na wakacje budowę akustyka. Najpierw pudło, a jak wyjdzie to potem reszta
Chciałbym zbudować gitarę całą z mahoniu. Tylko nie wiem gdzie kupić drewno. Widziałem różne rodzaje mahoniu w tartakach i składach drewna, ale to była 26mm tarcica, a z tego raczej akustyka nie zrobię Czy DLH ma możliwość przygotowania drewna o gr. 3mm ? Bo oni mają niezły wybór tarcic i siedzibę blisko mnie (wielkopolskie mnie urządza!).
Z góry dzięki za pomoc
Chciałbym zbudować gitarę całą z mahoniu. Tylko nie wiem gdzie kupić drewno. Widziałem różne rodzaje mahoniu w tartakach i składach drewna, ale to była 26mm tarcica, a z tego raczej akustyka nie zrobię Czy DLH ma możliwość przygotowania drewna o gr. 3mm ? Bo oni mają niezły wybór tarcic i siedzibę blisko mnie (wielkopolskie mnie urządza!).
Z góry dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony 2010-07-20, 21:52 przez tomol012, łącznie zmieniany 1 raz.
płyta wierzchnia najlepiej jak jest ze świerku popytaj w firmach które robią forniry
Ostatnio zmieniony 2010-07-17, 07:15 przez VillBurn, łącznie zmieniany 1 raz.
+_+
http://www.tarcice.com/
Pytałem w tym tartaku i można zamówić ale np: za płytę wierzchnią zapłaci się około 150 zł, bo żeby tak przyciąć drewno, trzeba zmarnować całą deskę.
Szukam dalej.
Pytałem w tym tartaku i można zamówić ale np: za płytę wierzchnią zapłaci się około 150 zł, bo żeby tak przyciąć drewno, trzeba zmarnować całą deskę.
Szukam dalej.