[K] materiał na gryf i podstrunnicę
Moderator: Jan
[K] materiał na gryf i podstrunnicę
Interesuje mnie mokre drewno, najlepiej klon, jawor, falisty. Ew. coś z czym można by przekleić sapeli, więc wezmę wszystko byle nie to. Długość 110cm+ na NTB bądź zwykła ~70cm.
Co do podstrunnicy nie mam specjalnych wymagań, byle starczyło na 7 strun.
Co do podstrunnicy nie mam specjalnych wymagań, byle starczyło na 7 strun.
- palisander
- Kontakt:
Wasyl... jeśli to Twoja pierwsza gitara i tak zwana ,,ćwiczebna" i chciał byś ,, poczuć drewno" w obróbce proponował bym klon i sapeli. Zadaj sobie trochę trudu i podzwoń trochę po zakładach stolarskich , które wykonują schody. Myślę, że bez problemu wytną i ,,obsztorcują" Ci na równiarce formatki i kantówki jakie chcesz.
podstawa to dokładność
Właśnie w Warszawie jak im odpowiadam na pytanie o ilość zamówienia zapada niezręczna cisza...
Szukałem głupiej tarcicy, jednej deski całej takiej, to raz tylko w Wołominie byłem bliski kupienia takiego kawałka, tylko dlatego, że gościu dowiedział się, gdzie studiuję, a przez telefon nie chciał. Nikt nie chce ze mną rozmawiać, albo ja nie umiem zagadać...
Dodam, że przez całe wakacje rozesłałem około 100 maili.
Szukałem głupiej tarcicy, jednej deski całej takiej, to raz tylko w Wołominie byłem bliski kupienia takiego kawałka, tylko dlatego, że gościu dowiedział się, gdzie studiuję, a przez telefon nie chciał. Nikt nie chce ze mną rozmawiać, albo ja nie umiem zagadać...
Dodam, że przez całe wakacje rozesłałem około 100 maili.
- palisander
- Kontakt:
No tak... jak nie znasz ludzi to na ,,wariatów od gitar" tacy stolarze patrzą przez palce jak na kosmitów... Niejeden z forum już to przerabiał. Ja osobiście także i to nie jeden raz... Noto zostaje Ci DLH lu Zagłoba. te firmy mają w Warszawie swoje składy i często mają jakieś mniejsze foszty które można zakupić.
podstawa to dokładność
Byłem w DLH, pojechałem po tarcicę i fornir, ale jak mi krzyknęli 250+ za deskę 52mm sapeli to zapomniałem o całej reszcie (ale i tak ją kupiłem! da się jakoś zebrać z tego na podstrunnicę?)
Co do Pana Tylskiego to zakupu dokonam tylko w ostateczności tuż przed tym jak będzie mi ona potrzebna :P
Zagłoba ma w Warszawie? U nich na stronie nic takiego nie ma
Co do Pana Tylskiego to zakupu dokonam tylko w ostateczności tuż przed tym jak będzie mi ona potrzebna :P
Zagłoba ma w Warszawie? U nich na stronie nic takiego nie ma
Natomiast użytkownik na allegro, którego miałem na myśli, to tiger_system. Drewno w małych ilościach sprzedaje jako modelarskie. Możesz również spróbować kupić na 8strun.pl, jak pisał Popik - właściciel tego sklepu zaliczył co prawda dość spektakularną wpadkę, ale to nie znaczy, że go trzeba całkowicie przekreślać. No i pojęcie o drewnie ma na pewno.