Czełę wszystkim!
Sam lutnikiem nie jestem i z lutnictwem wiele wspólnego nie mam, natomiast jestem gitarzystę klasycznym i lubię poczytaę sobie co nieco o gitarach z tej strony technicznej i historycznej.
Nie ukrywam że gDzieł moim małym marzeniem byłoby graę kiedyś na gitarze własnego autorstwa
Kiedyś zapragnęłem graę na gitarze klasycznej własnego autorstwa i obecnie przestaję mi się kolejne miełcię w domu. Polecam Ci przejrzenie moich wętków o budowie gitar klasycznych. Mam nadzieję że zainspiruję Cię i wkrótce kupisz materiał na swoję pierwszę gitarę.
Do zostania budowniczym gitar potrzeba zdecydowania i stanowczołci
Bardzo mi miło. Widziałem właśnie wętek dotyczęcy twojej gitary flamenco. Piękny instrument! Chyba jeden z niewielu wykonanych w Polsce w tak klasycznym stylu z tę pięknę główkę na drewniane kołki. Czekam na pierwsze nagrania jej brzmienia!
Co do mnie, to obawiam się że niestety nie posiadam tyle zdolnołci manualnych do wykonania tak pięknych instrumentów
Witam nowego kolegę w gronie miłołników gitar. Myłlę, że nie bez racji będzie motto - nigdy nie mów nigdy. Zatem, kiedy poczytasz sobie posty kolegów zajmujęcych się gitarami "z pudłem", przemyłlisz wszystkie za i przeciw, to dopiero wtedy zapadnie decyzja co do budowy. Czytaj i pytaj, a nie spotkasz się tylko z echem.
Pozdrawiam, Ryszard