Czełą!

Tu możesz się przywitaę i przedstawię (wymagane)

Moderator: Jan

Goral

Czełę!

Nieprzeczytany post autor: Goral »

Czełę wszystkim!
Sam lutnikiem nie jestem i z lutnictwem wiele wspólnego nie mam, natomiast jestem gitarzystę klasycznym i lubię poczytaę sobie co nieco o gitarach z tej strony technicznej i historycznej.
Nie ukrywam że gDzieł moim małym marzeniem byłoby graę kiedyś na gitarze własnego autorstwa :-D
Awatar użytkownika
SebastianL

Re: Czełę!

Nieprzeczytany post autor: SebastianL »

Witaj Góralu.

Kiedyś zapragnęłem graę na gitarze klasycznej własnego autorstwa i obecnie przestaję mi się kolejne miełcię w domu. Polecam Ci przejrzenie moich wętków o budowie gitar klasycznych. Mam nadzieję że zainspiruję Cię i wkrótce kupisz materiał na swoję pierwszę gitarę.

Do zostania budowniczym gitar potrzeba zdecydowania i stanowczołci :)
Goral

Nieprzeczytany post autor: Goral »

Czełę Sebastian!

Bardzo mi miło. Widziałem właśnie wętek dotyczęcy twojej gitary flamenco. Piękny instrument! Chyba jeden z niewielu wykonanych w Polsce w tak klasycznym stylu z tę pięknę główkę na drewniane kołki. Czekam na pierwsze nagrania jej brzmienia!

Co do mnie, to obawiam się że niestety nie posiadam tyle zdolnołci manualnych do wykonania tak pięknych instrumentów :lol:
poco
Moderator

Nieprzeczytany post autor: poco »

Witam nowego kolegę w gronie miłołników gitar. Myłlę, że nie bez racji będzie motto - nigdy nie mów nigdy. Zatem, kiedy poczytasz sobie posty kolegów zajmujęcych się gitarami "z pudłem", przemyłlisz wszystkie za i przeciw, to dopiero wtedy zapadnie decyzja co do budowy. Czytaj i pytaj, a nie spotkasz się tylko z echem. :-D ;-)
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
ODPOWIEDZ