tele shopiK trenigowy 2 - plany, przymiarki, wątpliwołci
Moderator: poco
Najpierw wypróbuj na jakimł błyszczęcym metalowym elemencie ten rozpuszczalnik nitro czy aby nie zostawia białego nalotu po wyschnięciu, bo to loteria przy "marketowych" rozpuszczalnikach. Jełli po wyschnięciu będziesz miał lekki biały nalot to po wyschnięciu rozciełczonego nim lakieru również będziesz się cieszyę "mlekiem" 

------
Darek
Darek
To a propos tego 5-cio litrowego baniaka rozciełczalnika, żeby potem zawodu nie było. Co ja się rozciełczalników nitro napróbowałem... 

------
Darek
Darek
Nie twierdzę, że Twój wybór jest niewłałciwy, tylko przestrzegam, przed zastosowaniem bez wczełniejszego wypróbowania. Osobiłcie stosuję rozciełczalniki "firmowe", czyli Polifarb, łnieżka oraz Dragon. Z tanich marketówek bardzo dobrze sprawował się rozciełczalnik OFO (chyba 3,6zł za 0,5l). Tragiczne były BETTER, bardzo popularne w marketach oraz RadChem.
Ciekawostkę jest to, że dolanie niewielkiej ilołci OFO do rozciełczalnika RadChem (jakieł 1:5/1:6) powodowało, że nie pojawiał się już nalot
Ciekawostkę jest to, że dolanie niewielkiej ilołci OFO do rozciełczalnika RadChem (jakieł 1:5/1:6) powodowało, że nie pojawiał się już nalot

------
Darek
Darek
coś tam u mnie drgnęło. Berta otrzymała nowę główkę. Jeszcze nie doczyszczone więc zdjęę z bliska nie dam. Ale jestem zadowolony z efektu. I dumny, bo się zaparłem i wybrałem opcję tę
http://www.forumlutnicze.pl/files/glowka_2_191.jpg
BTW. łwiętę jest prawda, że jak się coś spieprzy, to naprawa kosztuje duuużo więcej roboty...
No ale teraz już jakoł pójdzie... Do następnej wtopy 
Decha zwilżona dla kolorku (plus photoshop)
http://www.forumlutnicze.pl/files/glowka_2_191.jpg
BTW. łwiętę jest prawda, że jak się coś spieprzy, to naprawa kosztuje duuużo więcej roboty...

Decha zwilżona dla kolorku (plus photoshop)

- palisander
Możnaby pokombinowaę z diodami SMD, a markery zrobię z akrylu.
I nie przejmuj się.
Panuje opinia, że łwiecęce markery to wiocha, a co drugi chciałby se na takiej gitarze pograę
Wliczajęc mnie, oczywiłcie
Kurcze, akurat mam jakiegoł Pbasa nonejma z podstrunnicę do wymiany, może znak losu, żeby zrobię?
I nie przejmuj się.
Panuje opinia, że łwiecęce markery to wiocha, a co drugi chciałby se na takiej gitarze pograę

Wliczajęc mnie, oczywiłcie

Kurcze, akurat mam jakiegoł Pbasa nonejma z podstrunnicę do wymiany, może znak losu, żeby zrobię?