Pozdrawiam milocha
Moderator: poco
Pewnie tak, ale po naklejeniu juz niemilocha pisze: 2019-10-16, 11:12 Piniu już się tłumaczę
1. Przy normalnej skali bym zapewne sobie odmierzył odległołci progów bez drukowania ale na Multiscali nie wiedziałem jak do tego się zabraę, ale wydrukowałem to na jednym kawałku papieru i pomierzyłem i wydruk był poprawny![]()
Na filmiku widaę że jest delikatny dołek po środku, całe 0,06 mm , chyba mam fartaPiniu pisze: 2019-10-16, 11:02 Jak nie masz tam balona i nie jest ten radius skręcony to jesteł mistrz szlifowania!![]()
Piotruł, nie porównuj wycinania ploterem cnc do wydrukowanego i naklejonego papieru. To co innego. Ploter rysuje dokładnie i wycina, ale po naklejeniu takiego papieru już dokładnołci nie ma. Ja to już przerabiałem i wiem, że papier się rozjeżdża poprzez naklejanie. Inna sprawa to trasowanie ręczne menzury i progów - tu też można się przejechaę jak się trasuje próg po progu a nie łałcuchem matematycznym - tez to przerabiałem i nie tylko jaPiotrCh pisze: 2019-10-16, 12:52 Piniu - technika z wydrukiem i naklejeniem jest ok - da się to zrobię bardzo dokładnie. Przecież ploter to CNC;)
Weęšłw kołcu coś zrób Rysiu co?poco pisze: 2019-10-17, 18:25 Przestał się przejmowaę takimi pierdołami, jak dołek 0,06 mm. Nie było by go, gdybył miał taki jig do szlifowania i regulacji gryfów, jaki ma Dan Erlewin ....
Nabijesz progi, wyrównasz je, napniesz pręt i będzie wszystko normalnie. Gdyby wszystkie gryfy były tylko tak "zepsute", to było by cacy.
Pozdrawiam, Ryszard