Hybryda Tele-LP
Moderator: poco
Hybryda Tele-LP
Buduję gitarę dla dość znanego już muzyka. Zaprojektowaliśmy ją razem. Będzie to taka hybryda tele i LP. Gold-top. Nic nowego, bo już takie projekty były. Monoblock olchowy, z podwójnym bindingiem, będzie goldtop a plecy w odcieniu mahoniowym. Szyjka klon pieczony z podstrunnicą i prętem pod nią od góry z regulacją bębenkową od strony body. Osprzęt srebrny Gotoh, elektronika fender, vparts pro, orange, pickupy Hathor Custom minihumbuckers nawijane pod artystę.
Re: Hybryda Tele-LP
Pręt osadzony, podstrunnica przyklejona. Nie planowałem bindingu, ale kiedy wyrównywałem podstrunnicę do gryfu okazało się,ze nie zmieniłem łożyska we frezie i poszło frezowanie pod bindę. Takze będzie binda.
Co tu masz na podstrunnicy? albo stary i ślepy już jestem i nie widzę opisu.
Pozdrawiam.
DR4MA.
DR4MA.
Fajnie,ze jest ktoś jeszcze tu. Chodzi o materiał? Padouk, a w wycięciu pręt regulacyjny
Gryf już prawie skończony, pozostało progi nabić, Korpus przygotowany do malowania.
Kurcze mam u siebie jakies 200x5x20 cm i jeszcze nawet nie miałem okazji nic z tego zrobić a na zdjeciach ładnie wygląda. Ogarniałeś jakiś patent żeby z czasem nie tracił tego intensywnego koloru?
Pozdrawiam.
DR4MA.
DR4MA.
A straci?? Pożyjemy zobaczymy
Na razie cały gryf jest specjalnym środkiem pokryty, który zamyka pory i wygładza. I sie zastanawiam czy jeszcze coś potrzeba. Miał być lakier, ale sam nie wiem, moze olej jednak lepiej

Podobno z czasem zaczyna przypominać mahoniowy kolor tak samo jak purpleheart. Ja purpleheart potraktowałem barwnikiem z filtrem uv żeby dłużej trzymał kolor. Jak miałem skrawek z samym olejem to po zostawieniu na słońcu przez 2-3 dni zrobił się brązowy.
Pozdrawiam.
DR4MA.
DR4MA.
A to nawet dobrze. Mahoniowy będzie pasował