Instrument lutniopodobny.
Moderator: poco
Dziękuję za uznanie 
Co do materiałów, to sklejka jest z brzozy - cztery warstwy, lotnicza, twarda, 2mm.
W kwestii brzmienia, to wczesniej mnie trochę nastraszyliłcie tę głuchołcię, ale jak się okazało nie jest ęšłle
Mogłoby byę ciut więcej dołu, choę i tak ta druga lutnia ma jeszcze więcej góry. Ale z drugiej strony jest to wyjętkowy instrument więc przyjmijmy, że ma brzmieę tak jak brzmi 
Jełli chodzi o granie na lutni, to gitara trochę pomaga, choę raczej klasyczna (mam na myłli pracę lewej ręki). Co do szarpania, jest zupewnie inna technika której niestety nie posiadam i posługuję się zwykłę technikę gry jak w gitarze klasycznej (prawa ręka).

Co do materiałów, to sklejka jest z brzozy - cztery warstwy, lotnicza, twarda, 2mm.
W kwestii brzmienia, to wczesniej mnie trochę nastraszyliłcie tę głuchołcię, ale jak się okazało nie jest ęšłle

Jełli chodzi o granie na lutni, to gitara trochę pomaga, choę raczej klasyczna (mam na myłli pracę lewej ręki). Co do szarpania, jest zupewnie inna technika której niestety nie posiadam i posługuję się zwykłę technikę gry jak w gitarze klasycznej (prawa ręka).
Może jak był dał delikatniejsze żebrowanie to złapała by dynamiki ,przy następnej potrenujeszjurbassteck pisze:Dziękuję za uznanie
W kwestii brzmienia, to wczesniej mnie trochę nastraszyliłcie tę głuchołcię, ale jak się okazało nie jest ęšłleMogłoby byę ciut więcej dołu, choę i tak ta druga lutnia ma jeszcze więcej góry. Ale z drugiej strony jest to wyjętkowy instrument więc przyjmijmy, że ma brzmieę tak jak brzmi

Jełli pozwolisz, to też zapytam o kształt instrumentu, skęd taki pomysł? Rozumiem, że powstał na etapie projektu? Oczywiłcie o gustach się nie dyskutuje.
Całkiem ładnie zagrałeł, robi to wrażenie na mnie, nie powiem. Czekam na finał w dziale nasze Dzieła - tam chciałbym pochwalię wykołczony instrument;) W tym wętku widzę ile pracy włożyłeł w to pudełko.
Całkiem ładnie zagrałeł, robi to wrażenie na mnie, nie powiem. Czekam na finał w dziale nasze Dzieła - tam chciałbym pochwalię wykołczony instrument;) W tym wętku widzę ile pracy włożyłeł w to pudełko.
pozdrowienia
Piotr
Piotr