Witam.
Chciałbym abyłcie polecili mi dobrę mandolinę akustycznę. Interesuje mnie typ "A", lub "F" - szukam czegoś uniwersalnego (niekoniecznie idealnego), ponieważ chciałbym graę na niej piosenki typowo z muzyki "celtyckiej", klasycznej, aż po... "metalowe".
Prosiłbym o polecanie mi mandolin łatwo dostępnych w sklepach (to znaczy spod znaku firm międzynarodowych, np. Fender, Gibson, Ibanez, etc...).
Mój budżet to 900 zł.
Niestety nie wiem za wiele na temat mandolin, tak więc szukam instrumentu nowego!
Interesuje mnie mandolina akustyczna, ponieważ nie chciałbym utracię na jakołci instrumentu, poza tym nie interesuje mnie granie z innymi urzędzeniami...
Zainteresowały mnie dwa modele:
- Fender Concert Tone Mandolin A 52E.
- Ibanez M615 - czytałem (oczywiłcie w "angielskim" internecie, że jest wykonana w dużej częłci z laminatu. Co to oznacza dla mnie?)
Możecie się wypowiedzieę na temat tych dwóch modeli w kontekłcie konkurencyjnych nowych mandolin w tej cenie?
Pozdrawiam.
Mandolina akustyczna do 900 zł
Moderator: poco
-
-
Re: Mandolina akustyczna do 900 zł
Niestety, nie mogę sobie pozwolię na żarty.
Zastanawiam się, co Pana tak łmieszy - moje wymagania, czy te mandoliny, które podałem.
Zastanawiam się, co Pana tak łmieszy - moje wymagania, czy te mandoliny, które podałem.
Nie łmieszę mnie Twoje wymagania. Idęšłdo sklepu i sprawdęšł, który instrument ci leży. Skęd my to mamy wiedzieę. To forum tematyczne o budowie instrumentów.
pozdrowienia
Piotr
Piotr
-
Dziękuję za radę!
Czy moglibyłcie przynajmniej - na podstawie własnej wiedzy o wykorzystywanych materiałach w produkcji tego typu instrumentów i osobistej opinii na temat firm Fender oraz Ibanez - powiedzieę mi co sądzicie o tych dwóch modelach mandolin, które podałem?
Kolego Miedziowaty. Regulamin obowięzuje wszystkich , bez wyjętku. Do czasu wypełnienia jego wymagał zamykam temat.
Czy moglibyłcie przynajmniej - na podstawie własnej wiedzy o wykorzystywanych materiałach w produkcji tego typu instrumentów i osobistej opinii na temat firm Fender oraz Ibanez - powiedzieę mi co sądzicie o tych dwóch modelach mandolin, które podałem?
Kolego Miedziowaty. Regulamin obowięzuje wszystkich , bez wyjętku. Do czasu wypełnienia jego wymagał zamykam temat.