Budowa klasyka - Torres
Moderator: poco
Re: Budowa klasyka - Torres
Profesjonalne narzędzia Poskrobałem różne metale nimi i stare progi - tną zawodowo! Skrawają tak jak powinny to robić profesjonalne narzędzia.
Pozdrawiam Janek
- Mirek Sadowski
Toś sie obłowił, chyba zacznę uczęszczać na fejsbuka
Naprawdę dobrze to wygląda, szczęściarz .
pozdrawiam MS
Naprawdę dobrze to wygląda, szczęściarz .
pozdrawiam MS
- Mirek Sadowski
Teraz dopiero zauważyłem gitarkę, solidna robota. Planujesz jakiś binding?
Tak Mirku fuks niemożliwy, taki set za parę groszy. Będę robił jig do bindingu ale nie kolumnowy tylko ręczny z prowadzeniem po boczkach wtedy omijam problemy z krzywiznami topu lub plecków.
Pozdrawiam Janek
Zdecydowanie zazdraszczam pilników
Są one jak widzę ogólnie pojętym obiektem pożądania
Są one jak widzę ogólnie pojętym obiektem pożądania
- Jacek A. R.
- skoro od pewnego czasu mowa jest o dobryh pilnikach, to zastanawiam się, kto z nas używa znakomitych pilników marki F. Dick czy Gladron Vallorbe, u nas stosunkowo łatwo dostępnych w sklepach zaopatrzenia złotników i przez złotników powszechnie używanych.
- im więcej wolno -
- tym mniej wypada.
- tym mniej wypada.
Gladronynsą dobrze znane zwłaszcza wśród złotników, miałem kilka i używałem - polecam.
Pozdrawiam Janek
Ja używam Befany, i uważam, że kupowanie lepszych pilników nie ma sensu. Te w zupełności wystarczają. Brak niestety takich do koronowania. Resztę wypełniają swoją ofertą.
Nie mam pewności ale zestaw pilników, które kupiłem są prawdopodobnie z Befany. Zobacz sobie na ich stronie głównej są pilniki lutnicze dokładnie takie jak ja mam. To, że nie sprzedają ich na Polskę nie oznacza, ze ich nie produkują. Wejdź sobie na stronę befana.com.pl i zobacz co jest na obrazku - ja się zdziwiłem.
Doczytałem - na ich stronie jest info - oferujemy pilniki do instrumentów muzycznych!!!
W poniedziałek zadzwonię i dopytam.
Doczytałem - na ich stronie jest info - oferujemy pilniki do instrumentów muzycznych!!!
W poniedziałek zadzwonię i dopytam.
Pozdrawiam Janek
Faktycznie. Nie zoczyłem.
Dawaj znać co i jak.
Dawaj znać co i jak.
może sie jakieś rabaty udało by załatwić jak by więcej tego zamówić.
Pozdrawiam.
DR4MA.
DR4MA.
Ostatni element gitary wchodzi na warsztat. Podstrunnica chyba palisandrowa tak mi to wygląda. Kupowałem dwa lata temu i nie pamiętam co to za drewno. Trzeba powoli kończyć tą skrzyneczkę bo już bym coś pobrzdąkał .
Pozdrawiam Janek
Tyż zdecydowanie obstawiam heban.
A pod spodem płyta wiórowa zebrano.
A pod spodem płyta wiórowa zebrano.