Cigar box multiscale
Moderator: Jan
Cigar box multiscale
Nieczęsto się zdarza, że ma się cały weekend dla siebie. A jak już się zdarzy, to się idzie do garażu z pudełkiem po cygarach pod pachą i po trzech dniach się wraca z takim oto stworem.
Dane:
Pudełko po cygarach, gryf mahoń, brak podstrunnicy, skala 25 - 26 cali. Klucze i zaczepy paska szabrowane z popsutego wiosła, tak samo cewki humbuckera. Reszta osprzętu wykonana z mosiądzu. Podstawka mostka z hebanu. Wykończone olejem i woskiem. Strojone drop A.
Słowem - bardzo niestandardowa djent machina.
Dane:
Pudełko po cygarach, gryf mahoń, brak podstrunnicy, skala 25 - 26 cali. Klucze i zaczepy paska szabrowane z popsutego wiosła, tak samo cewki humbuckera. Reszta osprzętu wykonana z mosiądzu. Podstawka mostka z hebanu. Wykończone olejem i woskiem. Strojone drop A.
Słowem - bardzo niestandardowa djent machina.
Re: Cigar box multiscale
Bardzo ładne pudełeczko
Jak to gra?? Próbeczki??
P
Jak to gra?? Próbeczki??
P
Podziękował
Cośtam potem nagram i wrzucę.
Cośtam potem nagram i wrzucę.
Fajne... ja bym się z tym pierdzielił ze 3 miesiące pewnie
Ale taka mnie myśl naszła... Proszę. niby cigarbox... ale jednak wykonany zgodnie ze sztuką i smakiem. Ma to znamiona dzieła sztuki, a nie zlepka gratów... Szacun.
Jedynie te śruby przy podłokietniku (czy jak to się tam nazywa) mnie nie podchodzą.
Ale taka mnie myśl naszła... Proszę. niby cigarbox... ale jednak wykonany zgodnie ze sztuką i smakiem. Ma to znamiona dzieła sztuki, a nie zlepka gratów... Szacun.
Jedynie te śruby przy podłokietniku (czy jak to się tam nazywa) mnie nie podchodzą.
No, no. Całkiem całkiem udany egzemplarz.
A co na ten temat potencjalni użytkownicy/-nik? Wszak to jest najważniejsze.
Pozdrawiam, Ryszard
A co na ten temat potencjalni użytkownicy/-nik? Wszak to jest najważniejsze.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Jakie są wymiary takiego pudełeczka??
o i tera pozostaje tylko tak grać
P
o i tera pozostaje tylko tak grać
P
Bywają bardzo różne, to akurat ma 25x19x5cm.
Ogólnie zainspirował mnie niejaki Miku (można wyszukać na fb Miku Cigar Box Guitars), ten to robi prawdziwe perełki.
Podłokietnik faktycznie, jakby poza konceptem, dodany został na końcu, bo po 15 minutach grania narożnik mi poharatał przedramię
Póki co wszystkim się podoba, chociaż myślę, że bardziej jako coś mniej spotykanego, niż prawdziwy instrument. Którym jednak jest, jakby nie patrzeć
Ogólnie zainspirował mnie niejaki Miku (można wyszukać na fb Miku Cigar Box Guitars), ten to robi prawdziwe perełki.
Podłokietnik faktycznie, jakby poza konceptem, dodany został na końcu, bo po 15 minutach grania narożnik mi poharatał przedramię
Póki co wszystkim się podoba, chociaż myślę, że bardziej jako coś mniej spotykanego, niż prawdziwy instrument. Którym jednak jest, jakby nie patrzeć
Ja tu się staram ograniczyć/rzucić palenie a Ty mi takie pomysły podsyłasz... hehe mnie się bardzo podoba