Telecaster, przynajmniej z kształtu.
Moderator: poco
Re: Telecaster, przynajmniej z kształtu.
No to lux - pokaż jak wyględa teraz tył gryfu, wszak wykonałeł dosyę trudny zabieg na żywym prawie organizmie 

pozdrowienia
Piotr

Piotr
A proszę:

Najbardziej bałem się tego, czy uda mi się drugi raz zabarwię drewno w tej samej barwie, bo barwiłem miksem kilku kolorów... Wyszło OK.
A tu efekt modyfikacji w nacięgu mostu...

Dzisiaj natomiast... Przyszedł czas, żeby sprawdzię, jak ma się rzeczywistołę do moich założeł...

Akcja strun jest OK, most udało się wypoziomowaę, menzury jeszcze nie ustawiałem - zostawię sobie to na póęšłniej, ale chyba można lakierowaę

Najbardziej bałem się tego, czy uda mi się drugi raz zabarwię drewno w tej samej barwie, bo barwiłem miksem kilku kolorów... Wyszło OK.
A tu efekt modyfikacji w nacięgu mostu...

Dzisiaj natomiast... Przyszedł czas, żeby sprawdzię, jak ma się rzeczywistołę do moich założeł...

Akcja strun jest OK, most udało się wypoziomowaę, menzury jeszcze nie ustawiałem - zostawię sobie to na póęšłniej, ale chyba można lakierowaę

- 
				informatkot
Noooo  Prace się posunęły. Już po regulacjach? coś zostało?
 Prace się posunęły. Już po regulacjach? coś zostało?

Prace się posunęły. Już po regulacjach? coś zostało?
 Prace się posunęły. Już po regulacjach? coś zostało?pozdrowienia
Piotr

Piotr
Ano, się posunęły...

Kilka rzeczy do ogarnięcia zostało w zasadzie, ale gitara gra Na razie najbardziej cieszy mnie mnogołę różnych brzmieł, które mogę uzyskaę.
 Na razie najbardziej cieszy mnie mnogołę różnych brzmieł, które mogę uzyskaę.
A do ogarnięcia zostało - zamówiłem inne potencjometry, bo te Bournsy, co je mam jakoł mnie kulturę pracy nie zachwycaję, wajchę do mostu muszę jeszcze założyę... A, no i blokowanie mostu ogarnęę, tego w zasadzie najbardziej ciekaw jestem. Ino się muszę dopchaę do tokarki Kiedyś muszę też most rozebraę i wysłaę elementy do niklowania czarnego...
 Kiedyś muszę też most rozebraę i wysłaę elementy do niklowania czarnego...

Kilka rzeczy do ogarnięcia zostało w zasadzie, ale gitara gra
 Na razie najbardziej cieszy mnie mnogołę różnych brzmieł, które mogę uzyskaę.
 Na razie najbardziej cieszy mnie mnogołę różnych brzmieł, które mogę uzyskaę.A do ogarnięcia zostało - zamówiłem inne potencjometry, bo te Bournsy, co je mam jakoł mnie kulturę pracy nie zachwycaję, wajchę do mostu muszę jeszcze założyę... A, no i blokowanie mostu ogarnęę, tego w zasadzie najbardziej ciekaw jestem. Ino się muszę dopchaę do tokarki
 Kiedyś muszę też most rozebraę i wysłaę elementy do niklowania czarnego...
 Kiedyś muszę też most rozebraę i wysłaę elementy do niklowania czarnego...- 
				popik10
No i pięknie.
Gdzie łlesz elementy na takie barwienia?

Gdzie łlesz elementy na takie barwienia?
Jeszcze nie wiem, pierwszy wyskakuje Elbit w googlach...
Zazwyczaj jednak w firmie jednak skupiamy się na praktycznej, a nie estetycznej stronie wykołczenia. Stęd raczej chromujemy, niż niklujemy mosiędz, stal cynkujemy, a aluminium w najzwyklejszę anodę naturalnę idzie. Niklowanie to raczej estetyczne wykończenie z racji miękkołci.
Inna sprawa, że nam ostatnio galwanizernię w Gdałsku zamknęli całkowicie i pozostaje już tylko wysyłka...

Zazwyczaj jednak w firmie jednak skupiamy się na praktycznej, a nie estetycznej stronie wykołczenia. Stęd raczej chromujemy, niż niklujemy mosiędz, stal cynkujemy, a aluminium w najzwyklejszę anodę naturalnę idzie. Niklowanie to raczej estetyczne wykończenie z racji miękkołci.
Inna sprawa, że nam ostatnio galwanizernię w Gdałsku zamknęli całkowicie i pozostaje już tylko wysyłka...
Hej, jak wiosło się ułożyło? Jeszcze na dotarciu? Napisz coś o wrażeniach aktualnych bo trochę czasu minęło, lakier już twardy 

pozdrowienia
Piotr

Piotr
To wszystko przez to, że Sławka temat przejrzałem 
Gitara wyszła naprawdę super, z jednym małym 'ale' - a mianowicie - przesadziłem z obniżaniem akcji strun przy siodełku. Przy wymianie strun do poprawienia.
A tymczasem zabrałem się za przerabianie wzmacniacza... No i raz, że ja chyba nie umiem nie rzucię się na głębokę wodę, a dwa że Sławkowe zmagania wzmacniaczowe tak mnie 'natchły', że od dwóch tygodni w zasadzie nic innego nie robię tylko się douczam i kombinuję przy projekcie.
Proszę o cierpliwołę, jak skołczę te swoje fanaberie, postaram się pokazaę efekt

Gitara wyszła naprawdę super, z jednym małym 'ale' - a mianowicie - przesadziłem z obniżaniem akcji strun przy siodełku. Przy wymianie strun do poprawienia.
A tymczasem zabrałem się za przerabianie wzmacniacza... No i raz, że ja chyba nie umiem nie rzucię się na głębokę wodę, a dwa że Sławkowe zmagania wzmacniaczowe tak mnie 'natchły', że od dwóch tygodni w zasadzie nic innego nie robię tylko się douczam i kombinuję przy projekcie.
Proszę o cierpliwołę, jak skołczę te swoje fanaberie, postaram się pokazaę efekt

- 
				popik10
No...  Sławek to potrafi natchnęę 
Znam to z autopsji

Znam to z autopsji

No ja się akurat chwilowo wyłęczyłem z elektroniki, muszę od tego odpoczęę ze dwa tygodnie jeszcze. Potem zrobię PP 1W na Ecc82. A wszystko przez jeden model latajęcy RC.... Znalazłem kadłub modelu którego nie ukołczyłem 15 lat temu i  mnie natchnęło. Częłę elementów sie pogubiła więc zaczęłem rysowaę od zera  http://forum.aerodesignworks.eu/viewtop ... f=6&t=1884
A gitary gratuluję... Szkoda że nie mam warunków do takich prac.

A gitary gratuluję... Szkoda że nie mam warunków do takich prac.
- Waldzither9
Jako że w poczętkach użyto sformułowania "asymetryczny kształt szyjki" a warto to objałnię, stęd pomysł aby unaocznię jak to wyględa
https://i1.wp.com/www.kappi.com/blog/wp ... =600%2C599

https://i1.wp.com/www.kappi.com/blog/wp ... =600%2C599

Pozdrawiam Andrzej

Moję szyjkę ilustruje numer 3 na tej grafice. 
Trochę czasu minęło, gitary używam i jestem z niej zadowolony. Do bycia bardzo zadowolonym, muszę jeszcze raz podejłę do delikatnego wyrównania progów, bo mi w paru miejscach brzęczy jak nisko ustawię akcję strun... Trochę mi projekty pozwalniały z różnych względów, ale jak już w kołcu ruszę, to opiszę finalny efekt.

Trochę czasu minęło, gitary używam i jestem z niej zadowolony. Do bycia bardzo zadowolonym, muszę jeszcze raz podejłę do delikatnego wyrównania progów, bo mi w paru miejscach brzęczy jak nisko ustawię akcję strun... Trochę mi projekty pozwalniały z różnych względów, ale jak już w kołcu ruszę, to opiszę finalny efekt.