PRS gold burst - dobór bejcy
Moderator: poco
PRS gold burst - dobór bejcy
Dostałem zlecenie! Klient chce kopię PRS'a w kolorze black gold burst, podobnym do tego
Ktoś z was robił podobny kolor na klonie falistym? Nie jestem pewny jakie bejce do tego kupić, czarną i żółtą czy brązową i żółtą? Jakiś konkretny odcień żółci?
Domyślam się, że kolor nie wyjdzie mi dokładnie taki jak na zdjęciu, ale nie chcę by odbiegał za bardzo.
Burst jest na tym zdjęciu podwójny, czarno-czerwony, czy to tylko złudzenie optyczne i sam czarny miesza się tak z tłem?
Jaka bejca na tył da taki kolor mahoniu jak na zdjęciu? Wiśnia?
Na gitarę będę kładł prawdopodobnie lakier poliuretanowy. Polecilibyście pod to bejcę jakiejś konkretnej firmy?
Z góry dzięki za wszelkie rady i sugestie.
Ktoś z was robił podobny kolor na klonie falistym? Nie jestem pewny jakie bejce do tego kupić, czarną i żółtą czy brązową i żółtą? Jakiś konkretny odcień żółci?
Domyślam się, że kolor nie wyjdzie mi dokładnie taki jak na zdjęciu, ale nie chcę by odbiegał za bardzo.
Burst jest na tym zdjęciu podwójny, czarno-czerwony, czy to tylko złudzenie optyczne i sam czarny miesza się tak z tłem?
Jaka bejca na tył da taki kolor mahoniu jak na zdjęciu? Wiśnia?
Na gitarę będę kładł prawdopodobnie lakier poliuretanowy. Polecilibyście pod to bejcę jakiejś konkretnej firmy?
Z góry dzięki za wszelkie rady i sugestie.
Tu masz poliuretan Dulux Silver
Link >
Powłoka chyba ładna, nie??
Jak dla mnie to bejca żółta i brązowa.
Co do brązu trzeba robić próby i dobierać.
Żółty nabiera głębi przez wzmocnienie brązem.
Pozdrawiam
Link >
Powłoka chyba ładna, nie??
Jak dla mnie to bejca żółta i brązowa.
Co do brązu trzeba robić próby i dobierać.
Żółty nabiera głębi przez wzmocnienie brązem.
Pozdrawiam
-
- Kontakt:
Tego typu kolorystykę uzyskasz właśnie przy pomocy bejcy zółtej ale nie takiej wręcz odblaskowej żółci i ciemnego brązuo ciepłym odcieniu. Właściwie to nawet nie żółta tylko taki kolor coś jak jodyna. Trudno to określić. W każdym razie można uzyskać tego typu efekt jak na zdjęciu. Jak trzeba to podam symbole tych bejc.
Dzięki za odpowiedzi.
Piękna pogoda za oknem, aż człowiek się pali do roboty a mnie dopadła grypa
Symboli nie potrzebuję, zorientuję się po kolorze. Zastanawiam się tylko jaki rodzaj i markę wybrać, trochę kusi mnie łatwo dostępna i tania opcja czyli http://www.dragon.biz.pl/product.php?ca ... tem_id=193
Mam taki brąz i barwi bardzo ładnie, nie podnosi włókien. Przynajmniej na klonowych próbkach. Ale przy malowaniu pierwszego topu za 250zł jest strach żeby głupio czegoś nie zepsuć.
Piękna pogoda za oknem, aż człowiek się pali do roboty a mnie dopadła grypa
Symboli nie potrzebuję, zorientuję się po kolorze. Zastanawiam się tylko jaki rodzaj i markę wybrać, trochę kusi mnie łatwo dostępna i tania opcja czyli http://www.dragon.biz.pl/product.php?ca ... tem_id=193
Mam taki brąz i barwi bardzo ładnie, nie podnosi włókien. Przynajmniej na klonowych próbkach. Ale przy malowaniu pierwszego topu za 250zł jest strach żeby głupio czegoś nie zepsuć.
-
- Kontakt:
Wiesz, jeśłi chcesz wydobyć błyszcz poprzeczny z klonu to zaczynasz od barwienia topu czarną bądź ciemnobrązową bejcą wodną. Obficie tak aby własnie podnieść włókna. Po wyschnięciu szlifujesz i bejca zostaje w dołkach a ubywa jej z górek i rysunek zostaje. Później dopiero podkład, bejca rozpuszczalnikowa i nawierzchniowy.